Claire Vos

Theatermaker, Trainingsacteur, Pedagoog, Verpleegkundige

Voorstelling 

Perron Perdu

Haar afstudeer voorstelling aan theaterschool de Trap (2014), Perron Perdu  was haar eerste ervaring met het maken van community theater. Met semi-professionele acteurs, onervaren amateurs én 3 kinderen maakte zij een zeer beeldende voorstelling over de spanningen tussen volwassenen, die vaak over de hoofden van kinderen gaan. Niet alleen kommer en kwel maar ook over hoop, kracht en acceptatie dat dingen soms gaan zoals ze gaan. 


Community theater 
Sinds 2015 maakt Claire met Theatergroep MeteLKaar, elk jaar een voorstelling. Het is een bont gezelschap met buurtbewoners en cliënten van  HVO-Querido. Jonge en oudere mensen mét en zonder psychiatrische ervaring. In een periode van enkele maanden maken zij een voorstelling. De voorstelling de Retirade was mei 2015 te zien. Een mooi stuk over vriendschap en verbinding.  

Juni 2016 brachten zij BinnensteBoven OndersteBuiten de planken. Door de aparte publieksopstelling maakte het publiek er onderdeel vanuit en balanceerde weer op de scheidslijn tussen feit en fictie.