Claire Vos

Theatermaker, Trainingsacteur, Pedagoog, Verpleegkundige

Over Claire

Na 10 jaar als verpleegkundige gewerkt te hebben, studeerde Claire in 1995 af als Pedagoog.  In 2014 studeerde zij tevens af als Theatermaker. Deze verschillende studierichtingen hebben voor Claire alles met elkaar te maken. Voor haar gaat het over het tot stand brengen van verbinding, openheid, werken met je hart en (niet onbelangrijk) lef.  

Al deze facetten brengt zij mee in de trainingen communicatievaardigheden, het individueel begeleiden van ouders bij opvoedvragen, haar rol als trainingsacteur en als regisseur. 

Kinderen en ouderen in de knel hebben haar bijzondere aandacht. Zij verzorgt o.a trainingen  over vroeg- signalering van kinder- en ouderenmishandeling,  met het doel mensen toe te rusten hier oog voor te krijgen en het gesprek over hun zorgen aan te gaan.  

Als regisseur maakt  zij  korte, beeldende  theatervoorstellingen (10 tot 60 min) voor organisaties in de zorg en hulpverlening. Een voorbeeld is de voorstelling "Perron Perdu" over de spanningen tussen volwassenen, die vaak over de hoofden van kinderen gaan (zie foto´s).